ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ: 210 4903732

Αντίγραφα Καλούπι Προσώπου και Σώματος με Αlginates 500gr 10min

Κωδικός:
AL-MT
Διαθέσιμο από 1 έως 3 ημέρες
20,00 €
+ SHARE

Περιγραφή

Είτε για τις ανάγκες κάποιου θεατρικού έργου είτε γιατί θέλουμε να απαθανατίσουμε κάποιο στιγμιότυπο από τη ζωή μας, χρειάζεται να πάρουμε το αντίγραφο ενός προσώπου ή αντίγραφο κάποιου σημείου του σώματος (πχ στέρνο, χέρια κτλ). Για να το επιτυχουμε αυτό με εύκολο και ανώδυνο τρόπο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα alginates.

Τα alginates, είναι άλατα αλγινικών οξέων και δεν είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα alginates πωλούνται σε μορφή σκόνης σε σακουλάκια και πρέπει να αναμιχθούν με νερό ώστε να φτιάξουμε μία κρέμα, όπως είναι οι κρέμες προσώπου, την οποία θα απλώσουμε στο σημείο που θέλουμε να αντιγράψουμε.

Η ανάμιξη γίνεται με 1 μέρος alginate + 2 μέρη νερό

  • Alginate AL-PR: Χρόνος σκλήρυνσης 3 λεπτά, κατάλληλο για αντίγραφα προσώπου
  • Alginate AL-MT: Χρόνος σκλήρυνσης 9-11 λεπτά, κατάλληλο για αντίγραφα σώματος

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή αρκεί να προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες

1.    Όταν αναμιγνύουμε το alginate με νερό, αν χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρικό αναδευτήρα είναι προτιμότερο να βάλουμε να ανακατεύει με φορά αντίθετη από τη φορά των δεικτών του ρολογιού ώστε να μην εγκλωβίζει αέρα μέσα στη μάζα του alginate, πράγμα που μπορεί στη συνέχεια να μας δημιουργήσει πρόβλημα με φυσαλίδες στην επιφάνεια του αντικειμένουalginate baby feet
2.    Είτε πρόκειται για αντίγραφο προσώπου ή άλλου μέρους του σώματος το δέρμα πρέπει να είναι τελείως καθαρό, να μην έχει λιπαρότητα
3.    Αν κάνουμε αντίγραφο προσώπου πρέπει να προσέξουμε ώστε το «μοντέλο» μας να μπορεί να αναπνέει καλά καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας και να έχει τα μάτια του κλειστά μέχρις ότου πήξει εντελώς το alginate και δημιουργήσει τη μάσκα.  Επίσης συνίσταται να το απλώνουμε αρχικά περιμετρικά στο πρόσωπο και να προχωρούμε σιγά σιγά προς τη μύτη που θέλει να την περισσότερη προσοχή ώστε να αντιγραφεί τέλεια από το alginate. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να χρειαστεί λίγη βαζελίνη στις ρίζες των μαλλιών ώστε να μην κολλήσει το alginate και τραβώντας το να βγει, πονάει το μοντέλο μας.
alginate face 24.    Όταν κάνουμε αντίγραφο προσώπου, κοιλίας, στήθους κτλ όπου το alginate απλώνεται σε λεπτή στρώση πάνω στο σώμα, μπορούμε να ενισχύσουμε την κατασκευή βάζοντας φαρμακευτικές γάζες μεταξύ των επαλείψεων alginate ώστε να καλούπι να γίνει πιο στιβαρό και αργότερα να είναι ευκολότερη η χύτευση ρητίνης ή γύψου μέσα του
5.    Για κάνουμε αντίγραφο χεριού ή παλάμης, μπορούμε να φτιάξουμε μίγμα alginate μέσα σε ένα βαθύ δοχείο και να βουτήξουμε την παλάμη μας μέσα , συνίσταται όμως να βρέξουμε το χέρι μας με νερό πριν το βάλουμε μέσα στο υγρό alginate, για να γλιστρήσει ευκολότερα έξω από το καλούπι.

Αφού πήξει εντελώςalginate bra 2 το alginate και το αφαιρέσουμε, στη συνέχεια έχουμε 1-2 μέρες maximum μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε ένα πρωτότυπο σε γύψο ή σε άλλο υλικό, διότι το alginate είναι υδατοδιάλυτο και  στη συνέχεια αφυδατώνεται και σπάει.

Με τα alginates μπορούμε να πάρουμε αντίγραφα από πρόσωπο, ολόκληρο κεφάλι , χέρια, πόδια, πατούσες μωρών, κοιλιές εγκύων, στήθος κτλ και να δημιουργήσουμε υπέροχα αναμνηστικά/ καλλιτεχνικά αντικείμενα


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Κατασκευαστής Zhermack

Αποστολές μέσω courier:

  • Η αποστολή courier γίνεται μέσω ACS courier ή ELTA courier
  • Η ελάχιστη χρέωση των μεταφορικών για όλη την Ελλάδα, για βάρος μέχρι 2 κιλά είναι 2,00 €.
  • Για αποστολές σε Κύπρο, η ελάχιστη χρέωση για βάρος μέχρι 2 κιλά είναι 15,00 €.
  • Επίσης, κερδίζετε δωρεάν μεταφορικά για αγορές μεγαλύτερες των 100€ και για βάρος μέχρι 7 κιλά, για την Αττική, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα κερδίζετε δωρεάν μεταφορικά για αγορές μεγαλύτερες των 150€ και για βάρος μέχρι 9 κιλά.
  • Σε περίπτωση που θελήσετε να πληρώσετε με αντικαταβολή, επιβαρύνεστε ακόμη 1.50€ για την υπηρεσία μέσω ACS και 0.90€ για την υπηρεσία μέσω ΕΛΤΑ.

 

Αποστολές με δικό μας όχημα:

Η δωρεάν αποστολή γίνεται για παραγγελίες των οποίων η αξία θα ξεπερνάει τα 60 €. Σε επιλεγμένους γειτονικούς δήμους: Πειραιάς, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα, Νίκαια, Ρέντης, Αιγάλεω, Μοσχάτο, Καλιθέα, Χαϊδάρι, Φάληρο, Π. Φάληρο, Νεάπολη, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα.

Αποστολές με Μεταφορική:

Για κάθε αποστολή τα μεταφορικά υπολογίζονται ξεχωριστά για κάθε πελάτη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Παραλαβή από το Κατάστημα:

Μπορείτε να παραλάβετε από το κατάστημα μας, Τζαβέλλα 52 & Ταρσού Νίκαια.